Daal af røde linser til 100

Daal af røde linser til 100

Ingredienser

  • 3 kg røde linser
  • 1 kg pillede løg i skiver
  • 1,5 hel hvidløg, finthakket
  • 5 squash i små tern, 5 x 5 mm
  • Garam masala
  • Spidskommen
  • Cayennepeber
  • 3 liter hakkede tomater
  • Cirka 10 liter vand
  • 15 cm skrællet frisk ingefær, skåret i små tern
  • Limesaft
  • Ghee/smør
  • Olie til stegning
  • Peber/ salt

 

Fremgangsmåde

  1. Svits løg, hvidløg og ingefær i olie i en stor gryde (30 liter)
  2. Tilsæt krydderier og salt, svits videre i par minutter. Kom linser, hakkede tomater og vand i og bring det i kog.
  3. Skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i 20 minutter, eller indtil linserne er møre.
  4. Tag låget af og tilsæt squashtern, og kog videre i 5 minutter.
  5. Smag til med ghee, limesaft, peber og salt.Daal skal have en lind og cremet konsistens.

 

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.