Raita til mange

Raita er typisk en lind youghurt-salat, der fungerer fint til krydret mad og kan for børn og sarte sjæle være med til at mildne styrken som ofte findes i Indisk/pakistanske retter.

Man kan variere raitaen uendeligt. Her er en simpel, mildt krydret udgave til 100 personer.
Beregn ca. 40 g raita per person.

ForfatterMad til Mange
Rating

Share

Antal 1 portion

 4 l Græsk youghurt(8-10%)
 100150 g Frisk ingefær(revet fint)
 4 Citroner
 5 tbsp Hel spidskommen(Ristes på panden og knuses)
 7 Rødløg(fintsnittet)
 10 Agurker

1

Halver agurker og skrab kerner ud. Halver igen og snit i skiver. Drys salt på agurkerne og læg i si så de trækker væde og drypper af 30 min.

2

Snit rødlæg i fine tern.

3

Hæld youghurt i en dyb gastrobakke eller stor skål. Pisk lind.

4

Tilsæt revet ingefær, løg, citronsaft.

5

Rist spidskommen, knus og kom halvdelen i youghurten. (Gem den anden halvdel til drys/pynt ved servering)

6

Tilsæt agurkerne og smag evt med ekstra salt.

7

Server i skåle

Ingredienser

 4 l Græsk youghurt(8-10%)
 100150 g Frisk ingefær(revet fint)
 4 Citroner
 5 tbsp Hel spidskommen(Ristes på panden og knuses)
 7 Rødløg(fintsnittet)
 10 Agurker

Fremgangsmåde

1

Halver agurker og skrab kerner ud. Halver igen og snit i skiver. Drys salt på agurkerne og læg i si så de trækker væde og drypper af 30 min.

2

Snit rødlæg i fine tern.

3

Hæld youghurt i en dyb gastrobakke eller stor skål. Pisk lind.

4

Tilsæt revet ingefær, løg, citronsaft.

5

Rist spidskommen, knus og kom halvdelen i youghurten. (Gem den anden halvdel til drys/pynt ved servering)

6

Tilsæt agurkerne og smag evt med ekstra salt.

7

Server i skåle

Raita til mange

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.