Raita til mange

Raita til mange

Raita er typisk en lind youghurt-salat, der fungerer fint til krydret mad og kan for børn og sarte sjæle være med til at mildne styrken som ofte findes i Indisk/pakistanske retter.

Man kan variere raitaen uendeligt. Her er en simpel, mildt krydret udgave til 100 personer.
Beregn ca. 40 g raita per person.
Arbejdstid: 30 minutter

Ingredients

  • 4 liter græsk youghurt (8-10%)
  • 100-150 gram frisk ingefær (revet fint)
  • 4 citroner
  • 5 spsk hel spidskommen (ristes på panden og knuses)
  • 7 rødløg (fintsnittet)
  • 10 agurker

Directions

  1. Halver agurker og skrab kerner ud. Halver igen og snit i skiver. Drys salt på agurkerne og læg i si så de trækker væde og drypper af 30 min.
  2. Snit rødlæg i fine tern.
  3. Hæld youghurt i en dyb gastrobakke eller stor skål. Pisk lind.
  4. Tilsæt revet ingefær, løg, citronsaft.
  5. Rist spidskommen, knus og kom halvdelen i youghurten. (Gem den anden halvdel til drys/pynt ved servering)
  6. Tilsæt agurkerne og smag evt med ekstra salt.
    Server i skåle

 

Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*